Életfogytiglanra ítélte a bíróság a salgótarjáni késelőt

2023.01.19. 21:52
A 46 éves hajléktalan férfi 2020-ban egy férfit, 2021-ben egy nőt ölt meg, a holttesteket elrejtette. A késelőt életfogytiglanra, tettestársát tíz év fegyházra ítélte a bíróság.

A törvényszék közleményben tudatta, hogy a többszörös visszaeső M. Sz. elsőrendű vádlottat bűnösnek mondták ki részben társtettesként több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettében. A szabadságvesztést a törvényszék fegyház fokozatban rendelte végrehajtani, és kizárta a vádlottat a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből. A másodrendű vádlottat, V. Sz.-t bűnösnek mondták ki társtettesként elkövetett emberölés bűntettében, őt tíz év, börtönfokozatban letöltött szabadságvesztésre ítélték. Az ítélet szerint legkorábban a büntetés kétharmad részének kitöltése után bocsátható feltételes szabadságra – írták. 

A két hajléktalan életmódot folytató vádlott élettársként élt együtt Salgótarján, a Bajcsy-Zsilinszky út környékén, az Öblösüveggyár mögötti részen található híd alatt. 2020 szeptemberében csatlakozott hozzájuk Zs. J. M., aki szexuális kapcsolatot akart létesíteni a nővel. A párja féltékeny lett, és egy 8 centiméter pengéjű késsel ötször megszúrta. Ezután a másodrendű vádlott is kétszer megszúrta, a férfi belehalt sérüléseibe. A holttestet együtt rejtették el egy szemétkupacban, és megváltoztatták tartózkodási helyüket.

A következő gyilkosság idején is egy híd alatt tartózkodtak, a Plazma Center közelében italozott az elsőrendű vádlott egy nőismerősével, aki elkezdte szidni a párját, emiatt vitatkozni kezdett, végül a férfi ököllel megütötte, és ismét kést rántott elő. A törvényszéki beszámoló szerint a 13 centis pengével legalább tízszer megszúrta O. G.-t, aki még mindig becsmérelte a társát, ezért egy 20 centis kenyérszeletelőt vett elő, amivel megölte a nőt. Sz. M. ezután a test mellett lefeküdt aludni, reggel távozott a tetthelyről. A nő holttestét másnap délelőtt a férje találta meg.

Lajkó Péter törvényszéki szóvivő tudatta az MTI-vel: a Balassagyarmati Törvényszék ítélete nem jogerős, mert azzal szemben az elsőrendű vádlott és védője az első ügyben felmentésért, a másodikban enyhítésért, illetve téves jogi minősítés miatt fellebbezett. A másodrendű vádlott és védője a felmentés érdekében, illetve a büntetés enyhítéséért élt fellebbezéssel.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport