Nem tágít az eső és a hideg, több helyen havazhat is a hétvégén

DBZOL20210114012
2023.01.20. 17:09
Csapadékos, felhős hétvége elé nézünk. Szombaton és vasárnap az ország több területén várható eső, havazás, valamint havas eső. A nappali átlaghőmérséklet mínusz 1 és plusz 5 fok között alakul.

Pénteken nagyrészt borult volt az ég, a felhőzet csak a Dunántúlon vékonyodik el átmenetileg. A keleti, északkeleti országrészbe újabb csapadéktömb érkezett, ami egyre inkább havas esőbe, havazásba vált át. A Dunántúl déli részén is előfordulhat kisebb havazás, hózápor. Többfelé élénk, nyugaton és északkeleten erős lesz az északi-északnyugati szél. Napközben 0 és plusz 5 fokot mérhetünk.

Időkép
Időkép

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében erős széllökés miatt van érvényben egyes fokú, citromsárga figyelmeztetés erre a napra.

Országos Meteorológiai Szolgálat
Országos Meteorológiai Szolgálat

Rossz hírünk van a frontérzékenyeknek

Az Időkép orvosmeteorológiai előrejelzése szerint ezen a napon kettős fronti hatás érvényesül, fejfájás, migrén, keringési és vérnyomáspanaszok jelentkezhetnek, továbbra is intenzívek lehetnek mind a kopásos, mind pedig a gyulladásos eredetű ízületi bántalmak.

Tompaság, bágyadtság, dekoncentráltság és alvászavarok előfordulhatnak. A szeles tájakon fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság jelentkezhet.

A hétvégét sem ússzuk meg hó nélkül

Szombaton sok felhő lesz az égen, csak kevés helyen süthet ki rövid időszakokra a nap. A nyugati tájak kivételével főként a nap második felében fordulhat elő dél felől több helyen hószállingózás, kisebb havazás, délen, délkeleten havas eső, eső. A Dunántúlon sokfelé erős, nyugaton viharos lesz az északi szél, emellett keleten, délkeleten az északkeleti szél lehet élénk.

Reggel az ország nagy részén fagyni fog, a csúcshőmérséklet mínusz 1 és plusz 5 fok között alakul.

Vasárnap keleten, északkeleten több órára kisüthet a nap, máshol erősen felhős, borult időre számíthatunk, és több helyen előfordulhat kisebb havazás, havas eső. A Dunántúlon még szeles lesz az idő. Keleten 5-8, máshol mínusz 1 és plusz 4 fok között várható napközben.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide:  https://index.hu/idojaras.

(Borítókép:  Balogh Zoltán / MTI)