Esővel és hóval robban be a hétfő

D KOM20230101003
2023.01.23. 06:03
Hétfőn többnyire esős idő várható, néhol azonban kisüthet a nap. A maximumok 3 és 13 Celsius-fok között alakulnak, nyugaton lehet a leghidegebb. Kritériumok szerinti veszélyes időjárási jelenség nem valószínű.

Hétfőn délen, valamint a Dunántúl déli és középső felén többfelé várható eső, kezdetben délnyugaton havas eső, hó is hullhat. Északon, északkeleten inkább csak fátyolfelhők lesznek felettünk, itt elvékonyodhat a felhőzet, időnként kisüthet a nap. Sokfelé szeles időben lesz részünk – írja az Időkép. 

Hajnalban mínusz 3 és plusz 3, napközben 3 és 13 fok között alakul a hőmérséklet. Nyugaton mérhetjük az alacsonyabb, keleten a magasabb értékeket.

hétfő du.png
Fotó: Időkép

A hó hétfőn már olvadni fog: eleinte délnyugaton még előfordulhat havas eső, havazás,

de később már újra eső formájában fog hullani a csapadék.

Kedden szintén csak eső eshet, szerdán pedig sehol sem várható számottevő csapadék. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn kritériumok szerinti veszélyes időjárási jelenség nem valószínű.

A migréneseknek nem lesz jó napjuk

Arra azonban figyelmeztettek, hogy hétfőn kettősfronti hatás várható, fejfájás, migrén, keringési és vérnyomáspanaszok jelentkezhetnek. Tompaság, bágyadtság, lehangoltság, dekoncentráltság és alvászavarok előfordulhatnak.

Élénk, néhol erős lesz a szél, ezeken a tájakon fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság jelentkezhet. Romlik hő- és komfortérzetünk – írták. 

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.

(Borítókép:  Köd Salgótarján közelében 2023. január 1-jén reggel. Fotó: Komka Péter / MTI)