Sorra zárnak be a patikák Somogyban, aggódnak a helyiek

DMARC20200313023
2023.01.24. 10:00
Több patika is bezárt Somogy vármegyében. A helyieknek több órát kell utazniuk ahhoz, hogy ki tudják váltani a gyógyszereiket.

Egyik napról a másikra zárt be két gyógyszertár Somogyban. A Mezőcsokonyát és Somogysárdot ellátó gyógyszerész levélben értesítette a polgármestereket arról, hogy a nyugdíjkorhatár elérése miatt és az emelkedő energiaárak hatására úgy döntött, bezárja a boltot.

Ballér Péter, Mezőcsokonya polgármestere az ATV-nek azt nyilatkozta, a települések lakóinak most Hetesre vagy Kaposvárra kell utazniuk azért, hogy ki tudják váltani a receptjeiket. Azok számára, akik tömegközlekedéssel utaznak, ez akár többórás elfoglaltságot is jelenthet. A kialakult helyzet miatt az időseknek a falubusszal próbálnak segíteni. Egy helyi lakos például úgy tudja, azt ígérték, hogy heti két alkalommal váltják majd a szükséges gyógyszereket.

A lakosok ugyanakkor abban bíznak, hogy sikerül megoldani a problémát. Ballér Péter már beszélt egy ismerős gyógyszerésszel, de a megállapodás után hónapokba telhet a patika újraindítása.

(Borítókép: Mónus Márton / MTI)