Milliókat örökölhet Szilágyi István gyilkos fia

18
2023.01.24. 15:15
Milliókat örökölhet Szilágyi István fia. Sz. Péter tavaly novemberben kapott életfogytig tartó börtönbüntetést édesapja meggyilkolása miatt.

Hiába ítélték életfogytiglani börtönbüntetésre édesapja meggyilkolása miattSzilágyi István fia mégis örököse annak a háznak, amelyben a tragédia történt. Az ingatlanra korábban harmincmillió forintos hitelt vettek fel, és a színész özvegyének nevén volt, ám nemrég elárverezték, az árverésen pedig 36 milliós vételárért adták el.

Tran Dániel szerint az eljárás alatt felmerülő költségek és a különböző közüzemi hátralékok kifizetése után az árverés összegének fennmaradó része az örököst illeti. Az elítéltek a kapcsolattartójukon keresztül kaphatnak pénz. 

A Magyar Nemzet azt írta, az összeget a fogvatartott a büntetés-végrehajtási intézet által biztosított kiétkezésre használhatja fel, például szükségleti cikk vásárlására, telefonálásra vagy a büntetés-végrehajtási intézeti tartozás rendezésére. 

Mint arról korábban beszámoltunk, Sz. Péter 2020 májusában verte halálra egy kalapáccsal Szilágyi Istvánt. A színész gyilkosát 2022 novemberében ítélte jogerősen is életfogytig tartó szabadságvesztésre a Fővárosi Ítélőtábla. 

(Borítókép: Szilágyi István és Humenyánszky Jolán 2017. szeptember 8-án. Fotó: Barakonyi Szabolcs / Index)