Vádat emeltek egy féltékenységből ölő férfi és barátnője ellen

2023.01.24. 13:47
Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette és segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség egy 22 éves férfi és egy 37 éves nő ellen – közölte az ügyészség.

A tájékoztatás szerint egymással érzelmi és szexuális kapcsolatban álltak, azonban a nő egy másik férfi lakásában élt Putnokon, emiatt a vádlott és a férfi között rendszeresek voltak a féltékenységi viták.

Amikor a vádlott félreérthetetlen helyzetben találta őket a lakásban, a férfit olyan súlyosan bántalmazta, hogy a helyszínen meghalt.

2021 novemberének végén, délután, a házigazda férfi és a nő egy ismerősükkel a település egyik sörözőjében italoztak, majd további alkoholt vásároltak, amelyet késő estig a sértett lakásán elfogyasztottak. Mindhárman távoztak a lakásból, de a sértett és a nő rövid idő múlva visszamentek.

A késő éjszakai órákban a férfi ittas állapotban megjelent a lakásnál barátnőjét keresve. Közte és a lakástulajdonos férfi között már korábban is többször volt féltékenységből eredő konfliktus.

A vádlott dörömbölt az ajtón, majd benyitott, és szexuális aktusra utaló félreérthetetlen helyzetben találta barátnőjét és a sértettet. A sértett azt mondta a vádlottnak, hogy közösült a barátnőjével, erre a vádlott dühös lett, először pofon ütötte a barátnőjét, majd ütlegelte a sértettet. A nő látta a bántalmazást, és észlelte, hogy a sértett az életét és testi épségét veszélyeztető helyzetben van, azonban elszaladt, lehetősége volt segítséget kérni, de senkit sem értesített a veszélyhelyzetről.

A lakásban maradt férfi legalább tizenkétszer ököllel megütötte a sértett fejét, és a földre került férfit több mint húsz alkalommal megrúgta, megtaposta, majd egy késsel többször megsebezte, és a vérző sértettet a padlón hagyva távozott.

A sértett a bántalmazás következtében testszerte olyan súlyos töréses sérüléseket szenvedett el, amelyek az élettel összeegyeztethetetlenek voltak, a halál bekövetkezésekor az átlagost meghaladó testi és lelki gyötrelmet kellett elszenvednie.

A vádlottak a cselekményt követően összetalálkoztak, együtt töltötték az éjszakát, majd másnap visszamentek a lakáshoz, és a rendőrségen bejelentették, hogy holtan találták a sértettet.

Az ügyészség a vádlottak közül a letartóztatásban lévő büntetett előéletű férfi vádlottal szemben életfogytig tartó fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott, a büntetlen előéletű nővel szemben felfüggesztett fogházbüntetés az indítvány.