Parkban vizelő idős embert bírságolt és lopott meg egy álrendőr Ferencvárosban

2023.01.25. 09:25
Egy fiatal férfi magát rendőrnek kiadva megbírságolt egy idős embert, aki az egyik IX. kerületi parkban vizelt. Az álrendőr meglopta a sértettet, majd később egy idős asszonyt is át akart verni, utóbbi azonban már nem hitt neki. A rendőrök végül egy Soroksári úti áruháznál fogták el a csalót.

Hétfő délelőtt egy fiatal férfi jelvényt felmutatva közelített meg egy idős férfit, aki éppen vizelt az egyik ferencvárosi parkban. A fiatalember azt állította magáról, hogy rendőr, és kijelentette, hogy megbírságolja az idős urat. Utóbbi nagyon meglepődött, és nem vette észre, hogy átverik. Akkor sem fogott gyanút, amikor a fiatalember elkezdett turkálni a táskájában, majd elvette az összes pénzét, a mobiltelefonját, szerencsejáték-szelvényeit, és a cigarettáját is. A sértettet összesen csaknem 130 ezer forint kár érte – írja a police.hu.

Az álrendőr nem sokkal később egy HÉV-megállóban szólított meg egy idős asszonyt, akinek szintén félig eltakart jelvényt villantva rendőrként mutatkozott be. Azt mondta a nőnek, hogy szabálytalan helyen gyalogolt, ezért bírság jár neki. Felajánlotta, hogy elkíséri a legközelebbi bankjegykiadó automatához, ha nincs nála elegendő pénz. Az asszony nem hitte el, hogy hivatalos személlyel áll szemben, így felhívta telefonon az egyik családtagját, mire a csaló odébbállt.

A IX. Kerületi Rendőrkapitányság munkatársai ekkor már két bejelentés alapján keresték az álrendőrt. A feltételezett elkövetőt a személyleírás alapján egy Soroksári úti áruházban fogták el, ahonnan fizetés nélkül akart távozni.

A 26 éves L. Csabát csalás bűntett kísérlete, csalás vétség, valamint lopás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és a letartóztatását indítványozták. A férfi a lopást beismerte, a csalásokat azonban tagadta. A rendőrök lefoglaltak tőle egy rendőrjelvényre hasonlító igazolványtokot. A gyanúsított azt mondta, hogy nem az övé, úgy találta.