Több helyen is kisüt a nap csütörtökön

B RKL20220115027
2023.01.26. 06:16
Csütörtökön leginkább felhős idő várható, azonban helyenként a felhők mögül előbújhat a nap. A nappali csúcshőmérséklet 1 és 5 fok között alakul, ugyanakkor veszélyes időjárási jelenség nem várható.

Csütörtökön rövid napos időszakok mellett gyakran lesz erősen felhős az ég, esetleg északkeleten, illetve délelőtt délkeleten lehet több napsütés. Szórványosan, többségében az ország északnyugati felén kisebb havas eső, hózápor előfordulhat. Délnyugaton időnként élénk lehet a keleti szél.

Kora délután 1–5 fokot mérhetünk.

Időkép
Időkép

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint erre a napra nem várható kritériumokat elérő, veszélyes időjárási jelenség. Nem lesz érvényben sem riasztás, sem figyelmeztetés. 

Jó hírünk van a frontérzékenyeknek

Az Időkép orvosmeteorológiai jelentésében azt írta, szerdán nem érkezik front, de a magasban zajló lehűlés miatt a hidegfrontra érzékenyek izom- és hasi görcsöket, görcsös eredetű fejfájást, keringési panaszokat tapasztalhatnak. A kopásos eredetű ízületi bántalmak főként a hideg, többfelé fagyos reggeli órákban jelentkezhetnek intenzíven.

A borongósabb tájakon pedig kedvtelenség, lehangoltság jelentkezhet, északon, északkeleten viszont többórás napsütés javíthatja a hangulatot.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.

(Borítókép:  Róka László / MTI)