Nem működött az OTP kártyás fizetési rendszere

GettyImages-1065606462
2023.01.26. 08:26
Az OTP Bank előzetes tájékoztatása szerint csütörtök hajnalban fejlesztési okok miatt nem működött a kártyás fizetési rendszerük, de olvasóink visszajelzése szerint később sem fértek hozzá a pénzükhöz: a boltokban nem tudtak kártyával fizetni, míg az ATM-ekből nem tudtak készpénzt felvenni.

Fejlesztési okokból 2023. január 26-án hajnali 1 és várhatóan hajnali 5 óra között nem, vagy csak részlegesen lesz elérhető az OTP Bank kártyás fizetési rendszere – tájékoztatott szerda délután közösségi oldalán az OTP Bank.

Mint írták, ez azt jelenti, hogy a fizetési terminálokon és az online felületeken nem, vagy csak korlátozottan lehet tranzakciót végezni, illetve az OTP-logós kártyákkal sem, vagy csak korlátozottan lehet majd fizetni és készpénzt felvenni ebben az időszakban.

Az Index egy olvasója szerint csütörtök reggel Gödön több üzletben is – ahol az OTP Bank biztosítja a kártyás fizetést – megpróbált bankkártyával fizetni, de ott csak készpénzt fogadtak el. Állítása szerint az ATM-ek sem működtek, így készpénzt sem tud felvenni.

Az OTP honlapján azt írták, hogy a bankkártyás műveletek és a készpénzfelvételek közben kialakult nehézséget technikai hiba okozta. Szakembereik nagy erőkkel dolgoztak a hiba mielőbbi megoldásán. Az okozott kellemetlenségekért elnézést kértek.

Frissítés:

Megkeresésünkre az OTP Bank Vállalati Kommunikációs Csoport nem sokkal fél kilenc után válaszában azt írta, hogy a csütörtök reggeli kialakult probléma megoldódott és a tranzakciók is rendben megtörténnek. 

(Borítókép: Omar Marques / SOPA Images / LightRocket / Getty Images)