18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

12 éves lányt kényszerítettek szexmunkára Budapesten

2023.01.26. 15:08
A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy fiatal lányokból álló társasággal szemben, akik anyagi haszonszerzés érdekében kiskorú lányokat bírtak rá vagy próbáltak rábírni arra, hogy férfiak részére szexuális szolgáltatást nyújtsanak.

Az elkövetéskor 16, 15 és 20 éves lányok 2020 februárjában találkoztak az akkor 12 éves lánnyal. A 16 éves elkövető rávette a kiskorú sértettet arra, hogy végezzen prostitúciós tevékenységet Budapest IX. kerületében, egyúttal megígérte, hogy a szexmunkáért kapott pénz felét megtarthatja.

A sértett nem mert ellentmondani a nála idősebb lánynak, ezért a fenyegetően fellépő vádlott közvetítésével szexuális aktust létesített egy számára ismeretlen férfival.

A vádlott két társa eközben egy másik, szintén fiatalkorú lányt próbált prostitúcióra kényszeríteni, akit többször is megütöttek. A bántalmazásnak szemtanúja volt a 12 éves sértett, aki félelmében engedelmeskedett az idősebb lányoknak, és még ugyanazon a napon további három férfival létesített szexuális kapcsolatot, az ebből származó pénzt pedig átadta az elkövetőknek.

A 16 éves lány pár hónappal később egy másik, szintén nehéz élethelyzetben lévő kiskorút vett rá prostitúcióra azzal az ígérettel, hogy a szolgáltatásért kapott pénzt elosztják egymás között. Az elkövető a 16 éves lányt egy újpesti lakáshoz kísérte, ahol a sértett szexuális szolgáltatást nyújtott egy – az életkoráról tudomással bíró – férfinak.

A Fővárosi Főügyészség az ügyben emberkereskedelem bűntette, gyermekprostitúció kihasználásának bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra. A gyermekprostitúciót kihasználó férfival szemben szintén vádat emelt a főügyészség.

Ebben a cikkben szexuális visszaélés a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.