Schadl–Völner-ügy: feljelentés járt a kompromittáló videó megsemmisítéséért

2023.01.26. 17:14
Lukács László György úgy látja, a lefoglalt adathordozó olvashatatlanná tétele felveti annak gyanúját, hogy a hatóságok is súlyos bűncselekménybe keveredhettek.

Lukács László György jobbikos parlamenti képviselő feljelentette a Schadl–Völner-ügyben nyomozó hatóságot, mivel véleménye szerint bizonyítékot semmisített meg. 

Az ügyészség pár napja megállapította, hogy nincs köze a Völner–Schadl-ügyhöz és a végrehajtók botrányához annak az intim videónak, amelyet Schadl György széfjében találtak, ezért a felvételt tavaly tavasszal megsemmisítették.

Lukács szerint viszont az ügyben eljáró nyomozó hatóság soha nem látott módon egy korábban lefoglalt, a közvélemény előtt egyelőre ismeretlen magyar közszereplőről talált kompromittáló felvételt semmisített meg. 

Tették mindezt az egyébként jelenleg is folyamatban levő eljárás alatt, példátlan gyorsasággal. Mindez felveti annak alapos gyanúját, hogy a hatóságok is súlyos bűncselekménybe keveredhettek. 

A Jobbik frakcióvezetője emiatt ismeretlen tettes ellen a Központi Nyomozó Főügyészség előtt feljelentést tett, azt vélelmezve, hogy az ügyben eljáró nyomozók jogtalan előnyt kívántak szerezni, és hivatali visszaélést is elkövethettek.