Erdőlátogatási korlátozást vezetnek be a somogyi és a veszprémi erdőkben

2023.01.27. 19:04
Erdőlátogatási korlátozást vezetnek be a somogyi és a veszprémi erdőkben vadászat miatt. A Balatontól délre található vadgazdálkodási területeken 2023. február 1. és február 28. között korlátozzák az erdőlátogatást. Ugyanakkor a Bakonyerdő Zrt. területein is tartanak még a vadászatok.

A SEFAG Zrt. honlapján arról tájékoztat, hogy vadászterületeiken és erdeikben 2023. február 1. és 28. között délután 3 órától reggel 9 óráig erdőlátogatási korlátozást vezetnek be. A döntés célja, hogy a vadgazdálkodási állományhasznosítási tervek teljesítése érdekében felmerülő intenzív vadászati tevékenységgel járó balesetveszélyt elkerüljék, valamint az egyes erdőgazdálkodási munkák végzését veszélyeztető tevékenységeket kiküszöböljék.

A korlátozás nem érinti:

  • a SEFAG Zrt. munkavállalóit,
  • az érvényes vállalkozói szerződéssel munkát végző vállalkozókat,
  • a kiadott faanyag gyűjtésére vonatkozó érvényes engedéllyel rendelkezőket,
  • a jelzéssel ellátott turistaútvonalakat használó turistákat,  valamint
  • a nem erdőlátogatónak minősülő, egyéb jogszabályok alapján belépésre jogosultakat.

Kiemelték, hogy a tilalom megszegői ellen szabálysértési eljárást kezdeményeznek.

A Füred TV beszámolója szerint a Bakonyerdő Zrt. területein is tartanak még a vadászatok, amelyek miatt átmenetileg korlátozhatják az erdőlátogatást, ugyanis a novembertől februárig tartó időszakban zajlanak a hajtó- és terelővadászatok. Az erdészeti társaság munkatársai felhívták a figyelmet, hogy az erdőben található agancsok elvitele lopásnak minősül, ezért arra kérnek mindenkit, hogy azokat hagyják ott a megtalálás helyén. A vadászati időpontokat és azok térképeit előzetesen a honlapjukon teszik közzé.  • Hírek
  • Megtakarítás