Több vármegyében is szállingózhat a hó

D MTZ20230122013
2023.01.27. 06:05
Pénteken többfelé várható hószállingózás, havazás, napközben 0 és 5 fok között alakul a hőmérséklet. Kritériumok szerinti veszélyes időjárási jelenség nem valószínű.

Pénteken sok felhő lesz felettünk, és több tájegységünkön is kialakulhat időnként havas eső, hószállingózás, illetve kisebb havazás. Az északi-északnyugati szelet sokfelé kísérhetik élénk, nyugaton és északkeleten erős lökések – írja az Időkép.

Hajnalban mínusz 7 és plusz 1, kora délután 0 és 5 fok között alakulhat a hőmérséklet.

péntek du.png
Fotó: Időkép

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken kritériumok szerinti veszélyes időjárási jelenség nem valószínű.

A migréneseknek nem lesz jó napjuk

Pénteken kettősfronti hatás várható, emiatt fejfájás, migrén, alvászavarok, keringési panaszok, vérnyomás-ingadozás és rosszullét sokaknál jelentkezhet. Felerősödhetnek a görcsös és a gyulladásos jellegű ízületi panaszok is.

Nehéz nap vár az idősekre és a szívbetegekre, így ők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést. A felhős, szürke időben bágyadtabbak, lehangoltabbak lehetünk, alacsony lesz hő- és komfortérzetünk. Nagy lesz a megfázásveszély, ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet.

Ez várható a hétvégén 

Szombaton is marad még az erősen felhős, borongós idő, elszórtan alakulhat ki hószállingózás, gyenge havazás, keleten, délkeleten néhol havas eső. Az északias szél ezen a napon is sokfelé lesz élénk, nyugaton és északkeleten erős.

Vasárnapra észak felől csökken a felhőzet, az ország nagy részén már napos időben bízhatunk, egyedül a Dunántúl déli részén maradhat felhősebb az ég. A szél továbbra is gyakran lesz élénk. Ekkor hajnalban már mínusz 5 fok alatti fagyok is várhatók, napközben pedig 0, mínusz 5 fokra van kilátás.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

(Borítókép:  Személyvonat közlekedik a behavazott Bakonyban, Eplény és Veszprém között, az eplényi viaduktoknál 2023. január 22-én. Fotó: Máthé Zoltán / MTI)