Hétköznap más a módi, mint hétvégén, változik, hogy meddig jár az M3-as metró

ZS 1218
2023.01.27. 16:27
Ne feledje: hét végén így jár az M3-as metró. A pótlóbuszokat még nem felejthetjük el. A második negyedévben készül el a teljes felújítás.

Átadták az utasforgalomnak az M3-as metró frissen felújított szakaszát, valamint a korszerű és akadálymentes Ferenciek tere és Deák Ferenc tér állomást. Január 24-től hétköznap napközben a metró két szakaszon, Kőbánya-Kispest és a Deák Ferenc tér, illetve a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között jár.

Továbbra is zajlik a felújítás az ország legforgalmasabb vasútvonalán, ezért hétvégente, valamint hétköznap esténként csak a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között járnak a szerelvények, a Göncz Árpád városközpont és Kőbánya-Kispest között az M3-as pótlóbusszal lehet utazni.

Hat éve tart

  • A metró továbbra is hétvégén egész nap, illetve hétköznap esténként 21 óra után a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között jár, Kőbánya-Kispest és a Göncz Árpád városközpont között az M3-as pótlóbusszal lehet utazni.
  • A metró hétköznap napközben a két szakaszon, Kőbánya-Kispest és a Deák Ferenc tér, illetve a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között jár. 
  • A Deák Ferenc tér és a Göncz Árpád városközpont között továbbra is az M3-as, illetve a Nyugati pályaudvar és a Göncz Árpád városközpont között az M3A metrópótló autóbusszal lehet utazni. 
  • A Nagyvárad téren – az állomás felújítása miatt – a Kőbánya-Kispest és a Deák Ferenc tér között közlekedő szerelvények továbbra sem állnak meg. A tér környéke a Népligettől induló M30-as állomáspótló busszal, a belváros, illetve a Keleti pályaudvar felől a 2M és 24-es villamossal, a Semmelweis Klinikák felől gyalog vagy MOL Bubival közelíthető meg. 

Az M3-as metró felújítása 2017 őszén a vonal északi szakaszán kezdődött. A rekonstrukció során teljesen megújul Magyarország legforgalmasabb vasútvonalának infrastruktúrája, az állomások pedig akadálymentessé és korszerűbbé válnak, szinte egy új metró épül Budapesten. A felújítás 2023 második negyedévében fejeződik be, várhatóan március közepétől már a teljes vonalon jár a metró, május közepétől pedig az utolsóként felújított Nagyvárad tér és Lehel tér állomást is használhatják az utasok.

Az M3-as metró felújításáról bővebben a BKK oldalán, illetve az m3felujitas.hu oldalon lehet tájékozódni.

(Borítókép: Szollár Zsófi / Index)