Halálra gázolt egy embert a vonat Nagykőrösnél

2023.01.27. 19:03
Meghalt egy ember, amikor a Szolnokról Kecskemétre tartó vonat Nagykőrösnél péntek este elütötte. A Budapest–Cegléd–Szeged vonalon ezért késtek a szerelvények.

A Szolnokról Kecskemétre 16:45-kor elindult személyvonat (7633) Nagykőrös előtt elütött egy embert, aki a helyszínen életét vesztette. A helyszínelés végéig Nagykőrös és Katonatelep között nem közlekedtek a vonatok – tájékoztatott közösségi oldalán a Mávinform.

Mint írták, Nagykőrös és Kecskemét között vonatpótló buszok közlekedtek. A Volánbusz menetrend szerinti járatain Cegléd és Kecskemét között visszavonásig elfogadták a vasúti jegyeket és bérleteket is.

A vasúttársaság hozzátette, hogy a Budapest–Cegléd–Szeged vonalon emiatt megnőtt az eljutási idő.

A katasztrófavédelem közleménye szerint a baleset az Örkényi út vasúti átjárónál történt. A helyszínre a nagykőrösi önkormányzati tűzoltókat és a mentőket is riasztották. A balesetnél vasúti zárat rendeltek el.

Frissítés:

Nagykőrös és Kecskemét között újraindult a vonatközlekedés, befejezték a helyszínelést. A Volánbusz menetrendszerinti járatain Cegléd és Kecskemét között 20 óráig elfogadták a vasúti jegyeket és bérleteket is.

Mint írták, a Nyugati pályaudvarról Szegedre 19:53-kor induló Napfény InterCity (718) nem IC minőségű kocsikkal közlekedett. A Budapest–Cegléd–Szeged vonalon péntek este az InterCity vonatok még késéssel közlekednek.