Mínuszokkal és havazással érkezik a hétvége

GettyImages-1246504658
2023.01.28. 06:01
Szombaton is több helyen fordulhat elő gyenge havazás, havas eső. Az északi-északnyugati szelet sokfelé kísérhetik élénk széllökések, nyugaton és északkeleten már erős lökésekre is lehet számítani.

Szombaton felhős, borongós lesz felettünk az ég, csupán északkeleten lehet szakadozottabb a felhőzet. Elszórtan havas eső, hószállingózás, valamint kisebb havazás ismét előfordulhat. Az északi-északnyugati szél többfelé élénk, nyugaton és északkeleten erős lehet – írja az Időkép.

Reggel mínusz 3 és 1, napközben mínusz 1 és 5 fok közötti értékeket mérhetünk.

időkép1
Fotó: Időkép

Szombaton fronthatás nem várható, de nagy lesz a megfázásveszély. Borongós, fényszegény időjárásra készülhetünk, emiatt fáradtabbak, lehangoltabbak, kedvetlenebbek lehetünk. Alvászavarok, görcsös panaszok is előfordulhatnak. A nyirkos, hideg időben felerősödhetnek az ízületi bántalmak, a szeles tájakon élőknél nyugtalanság, ingerlékenység is felléphet. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint nem várható a kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség erre a napra. Mint írják, szombat estig hószállingózás, időszakosan gyenge havazás országszerte előfordulhat, melyből helyenként nagyjából 1-2 centiméteres vékony hóréteg kialakulhat, mely sík vidéken olvadozni fog.

Vasárnap kezdetben többfelé számíthatunk napos időre, délután viszont már több felhő lehet az égen. Számottevő csapadék nem valószínű. Az északias szelet többfelé kísérhetik élénk, néhol erős lökések. Hajnalban mínusz 6, mínusz 1, kora délután 1-5 fok között alakul a hőmérséklet.

Egyre többfelé lesz hózápor

Hétfőn a reggeli napos időt követően északnyugat felől beborul az ég, később az északi, északnyugati tájakon több helyen előfordulhat havas eső, havazás, hózápor. Élénk, erős lesz a délnyugati szél. Hajnalban mínusz 7, mínusz 3, napközben 0-6 fok várható.

Kedden az északnyugatira forduló szél többfelé viharossá fokozódik, a változóan napos-felhős időben elszórtan számíthatunk záporokra, hózáporokra. Enyhébb lesz a reggel, mínusz 3 és 3 fok ígérkezik. Kora délután 3-8 fokot mérhetünk. Szerdán is változóan felhős, többfelé szeles időre van kilátás. Elszórtan alakulhatnak ki záporok, a hegyekben hózáporok. A legmagasabb hőmérséklet 4-11 fok között alakulhat.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.

(Borítókép: Tharaka Basnayaka / NurPhoto / Getty Images)