Mínuszokkal, hószállingózással búcsúzik a hét

D KOM20230116009
2023.01.29. 05:53
Vasárnap számottevő csapadék sehol sem várható, legfeljebb csak néhol szállingózhat a hó. Többfelé élénk, néhol akár erős lökések is kísérhetik az északi-északnyugati szelet. A nappali hőmérséklet 0 és 5 fok között alakulhat.

Vasárnap naposabb és felhősebb tájakkal, valamint időszakokkal is találkozhatunk, de számottevő csapadék sehol sem várható, legfeljebb átmenetileg szállingózhat helyenként a hó. Többfelé élénk, néhol akár erős lökések is kísérhetik az északi-északnyugati szelet. Reggelre néhol pára, köd képződhet – írja az Időkép.

Hajnalban mínusz 8 és 0, kora délután 0 és 5 fok között alakulhat a hőmérséklet.

időkép3
Fotó: Időkép

Az orvosmeteorológia szerint vasárnap időjárási front nem lesz felettünk, de a hidegebb idő miatt a hidegfrontra fokozottan érzékeny körében tünetek jelentkezhetnek. Fejfájás, görcsös panaszok előfordulhatnak, illetve felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi fájdalmak is. 

Továbbra is jelentkezhet alvászavar, emiatt dekoncentráltak, tompábbak lehetünk napközben. A felhősebb, borongósabb tájakon élők kedvtelenek, lehangoltak lehetnek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint nem várható a kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség erre a napra.

Fagyok és hózáporok jönnek a jövő héten

Hétfő reggel sokfelé kisüthet a nap, majd délelőtt északnyugat felől egyre többfelé beborul az ég, és délután egyre több helyen előfordulhat eső, havas eső, kisebb havazás. Élénk, erős lesz a nyugati-délnyugati szél. Fagyos lesz a hajnal, mínusz 8 és mínusz 2 fok között alakulhat a minimum-hőmérséklet. Napközben 1-7 fokot mérhetünk.

Kedden a változóan napos-felhős időben elszórtan egy-egy futó zápor, a magasabb tájakon hózápor kialakulhat. Sokfelé erős, helyenként viharos lesz az északnyugatira forduló szél. Enyhébb lesz a hajnal, kora délután 4-9 fokra van kilátás.

Szerdán is változóan felhős-napos időben lesz részünk, elszórtan ezen a napon is kialakulhat átmenetileg kisebb eső, zápor, illetve havas eső is. Többfelé szeles lesz az idő. A legmagasabb hőmérséklet 4 és 11 fok között alakulhat. Csütörtökön helyenként számítani kell átmenetileg vegyes halmazállapotú csapadékra, de nem mindenhol fog esni. A szeles időben 4-9 fok valószínű.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.

(Borítókép: Komka Péter / MTI)