Hóhelyzet a Mátrában: tűzoltók mentettek meg egy túrázót

D KOM20230116003
2023.01.29. 15:14
Speciális hordágyon hoztak le a Mátrából egy bajba jutott túrázót. A télies időjárás miatt több helyen kell fennakadásokra számítani.

Bajba jutott túrázónak segítettek a tűzoltók lejutni a Mátrából, Galyatetőnél vasárnap délután – számolt be honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Mint írták, a balesethez a pásztói hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egységek a mentőkkel közösen hozták le a túrázót, egy speciális hordágyon szállítva.

Arról egyelőre nincs információ, hogyan sérült meg a túrázó. 

Fennakadásokat okoz a hó

Mint arról korábban beszámoltunk, a havazásnak köszönhetően megnyíltak a teljesítménytúra-útvonalak és a síparkok, így egyre többen indulnak útnak a Felső-Mátrába. A nagy forgalom miatt azonban torlódások alakultak ki, az előrejutást parkoló autók is nehezítik. Ugyanakkor a télies időjárás a hétvégén is marad, többfelé fordulhat elő hószállingózás, gyenge havazás.

A balesetek elkerülése érdekében a védelmi bizottság társszervei arra kérték az idelátogatókat, legyenek körültekintők, utazásukhoz pedig vegyék igénybe a tömegközlekedési eszközöket.

(Borítókép: Komka Péter / MTI)