Döntés született a rendőrt megkéselő fiatalkorú ügyében

2023.01.29. 12:27
Javítóintézetbe szállítják azt a 16 éves fiút, aki január 25-én lábon szúrt egy rendőrt. A gyanúsított letartóztatásáról a Budai Központi Kerületi Bíróság szombati ülésén született határozat.

Mint korábban megírtuk, a rendőr azért jelent meg a Fejér vármegyei település egyik társasházában, mert egy 16 éves lány nevelőapja segítséget kért a hatóságtól. Amikor a bejelentés ellenőrzésére a járőr megjelent a lépcsőházban, a fiatalkorú lány és 16 éves barátja éppen távozni készült.

A rendőr igazoltatni akarta őket, mire a fiatalkorú fiú megpróbált futva elmenekülni a helyszínről. A rendőr ezért testi kényszert alkalmazott vele szemben, amelynek során a fiú a földön fekve aktívan ellenszegült, folyamatosan próbálta lerúgni magáról a rendőrt, valamint több alkalommal ököllel is meg akarta ütni.

Amikor a bilincs is előkerült, a fiatalkorú előkapott egy 9 centiméter pengehosszúságú tőrt, amellyel a rendőr jobb lábszárát megszúrta. A sértett a támadást követően a gyanúsított jobb kezét megfogta, majd megcsavarta, minek következtében a tőr kiesett a fiatalkorú kezéből. Egy, a helyszínen tartózkodó személy a törzsőrmester segítségére sietett, végül a hangoskodásra felfigyelő szabadnapos rendőr segítségével sikerült megbilincselni a fiatalt.

A fiút hivatalos személy elleni erőszak és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt hallgatta ki a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség. A gyanúsított tagadta bűnösségét. A bíróság a fiatalkorú terhelt letartóztatását javítóintézetben rendelte végrehajtani, írja a DUOL a Fővárosi Törvényszékre hivatkozva.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport