Berúgta az ajtót a tél

D MTZ20230122017
2023.01.30. 06:05
Hétfőn leginkább hűvös, szeles idő várható, de sok helyen borítja felhő is az eget. Az éjszakai mínuszok után 1 és 7 fok között alakul a nappali csúcshőmérséklet.

Hétfőn reggel sokfelé kisüthet a nap, majd délelőtt északnyugat felől beborul az ég, és délután egyre több helyen fordulhat elő eső, havas eső, kisebb havazás. Többfelé élénk, erős lesz a nyugati-délnyugati szél, majd este északnyugaton az északnyugatira forduló szelet akár viharos lökések is kísérhetik. Fagyos lesz a hajnal, mínusz 8 és mínusz 2 fok között alakulhat a minimum-hőmérséklet.

Napközben 1 és 7 fokot mérhetünk. 

Időkép
Időkép

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint egy vármegyében lesz érvényben egyes fokú, citromsárga figyelmeztetés széllökés miatt. Győr-Moson-Sopron vármegyében a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 kilométer per órát. 

Nincs jó hírünk a frontérzékenyeknek

Az  Időkép orvosmeteorológiai jelentése szerint hétfőn kettős fronti hatás érvényesül, emiatt fejfájás, migrén, alvászavar, fáradékonyság, dekoncentráltság, bágyadtság, keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás is előfordulhat.

A szelesebb tájakon élők körében tovább fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is jelentkezhet. De felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi panaszok, ugyanakkor görcsös és gyulladásos jellegű panaszok is előfordulhatnak.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

(Borítókép: Havas táj a Bakonyban. Fotó:  Máthé Zoltán / MTI)