Bajtársukat gyászolják a mentősök

2023.01.30. 20:29
Meghalt az Országos Mentőszolgálat egyik munkatársa, akihez hiába érkeztek ki a saját kollégái, nem tudták megmenteni az életét.

Beszámolójuk szerint vasárnap riasztották a Szikszói és az Encsi Mentőállomás egységeit Barna Sándorhoz, a mentőszolgálat gépkocsivezetőjéhez. Az egységek percek alatt a helyszínre értek, de

a hosszas újraélesztés ellenére sem tudták megmenteni kollégájuk életét. 

A mentőszolgálat közleményében felidézték, hogy Barna Sándor 2005 óta dolgozott náluk: kezdetben a Szikszói Mentőállomáson, majd a megye több állomásán is teljesített szolgálatot. 2010-től a Tiszaújvárosi Mentőállomás bajtársi közösségének lett nagyra becsült és szeretett tagja.

Az életmentő tiszta szívéből szerette hivatását, rengeteg szakmai képzésen vett részt, megszámlálhatatlan életet mentett meg, és rengeteg rászorulónak segített a 13 év alatt. Bajtársai rendkívül segítőkész és jó szándékú embernek ismerték, aki fiatalabb bajtársait mindig csendesen, mosolygósan terelte a jó irányba. Miután eredeti szakmája kőműves volt, szabadidejében több bajtárs házának építését is segítette. Hirtelen halálával betölthetetlen űrt hagy maga után. Isten nyugosztalja!

– írta az Országos Mentőszolgálat.