Újabb hazai főiskola kap egyetemi rangot

2023.01.31. 21:19
A Gábor Dénes Főiskolát február elsejétől Gábor Dénes Egyetemként jegyzik be, az intézmény alkalmazott tudományok egyetemeként működik tovább.

Az 1992-ben alapított Gábor Dénes Főiskola a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011-es törvény módosítása nyomán kapott egyetemi rangot.

Közleményükből kiderül, hogy a budapesti intézmény digitális oktatásra épülő képzéseivel 30 éve áll az IT-oktatás élvonalában, legújabb, mesterséges intelligenciát használó módszertana minden szempontból megfelel a hallgatói igényeknek.

Az MTI tájékoztatása szerint a következő tanévben három alapképzést (mérnökinformatikus, gazdaságinformatikus, gazdálkodási és menedzsment), két mesterképzést (mérnökinformatikus, gazdaságinformatikus) és három felsőoktatási szakképzést (mérnökinformatikus, gazdaságinformatikus, gazdálkodási és menedzsment) indítanak.

Február 15-ig lehet jelentkezni a felsőoktatási intézmények szeptembertől induló alap- és mesterképzéseire, valamint felsőoktatási szakképzéseire.

Az Index is beszámolt róla, hogy friss információkkal bővült a felvételi tájékoztató: a felsőoktatási intézmények a decemberben közzétett adatok egy részét pontosították, módosították, és új szakokat is meghirdettek.