Elvira megszólal, robotasszisztens válaszol a MÁV telefonos ügyfélszolgálatán

2023.01.31. 13:53
Lényegesen gyorsul az utasok kiszolgálása a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatán: teljesen magyar fejlesztésű robotasszisztenssel újul meg az Elvira menetrendi szolgáltatás.

Egyszerre akár tíz érdeklődő kiszolgálására alkalmas robotasszisztenssel újul meg a vasúttársaság telefonos ügyfélszolgálata, a MÁVDIREKT. A tapasztalatok alapján az ügyfelek a leggyakrabban egyszerű menetrendi információk miatt érdeklődnek. Ezeket az igényeket a magyar nyelvre létrehozott új robotasszisztens, Elvira magas minőségben képes kiszolgálni – közölte honlapján a MÁV.

A robotasszisztens mesterséges intelligencia alkalmazásával, irányított párbeszéd mentén, egy önkiszolgáló rendszerbe ágyazva gyors válaszokat képes adni a belföldi vasúti menetrendi kérdésekre. Ehhez az utazásra vonatkozóan célzott kérdéseket tesz fel az érdeklődőknek, majd a többmilliónyi közlekedési adatból az utazási igényeknek leginkább megfelelő menetrendet ismerteti.

A vasúttársaság kiemeli, hogy a robotasszisztensnek köszönhetően megszűnik az ügyfélszolgálatokon az operátor kapcsolásáig megszokott várakozási idő. Az esetleges vészhelyzeti hívásokat a rendszer azonosítja, és azonnal, elsőbbséggel emberi kezelőhöz továbbítja.

A gyors menetrendi tájékoztatás folyamatában elengedhetetlen az állomásnevek pontos beazonosítása, ezért Elvira a Magyarországon jelenleg üzemelő 1268 állomás nevét ragozott, vagy töredékszavakkal és szinonimákkal, több mint 58 ezer formában érti meg. Az utazásra használt menetjegyek áráról 62 különböző elnevezéssel azonosítható kedvezménytípust 1620 szinonimával, ragozott alakkal kezeli a rendszer.

Az Elvirával történő beszélgetéshez az éjjel-nappal elérhető MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatot a +36 1 3 49 49 49-es vagy Telekom-hálózatból a +36 30 499 4999-es, Yettel-hálózatból a +36 20 499 4999-es, Vodafone-hálózatból pedig a +36 70 499 4999-es telefonszámon szükséges hívni – olvasható a közleményben.  • Hírek
  • Árfolyam