Cselekvő összefogás: közös fotón Németh Szilárd és Karácsony Gergely

2023.01.31. 20:54
Lantos Csaba energiaügyi miniszter az önkormányzati szövetségekkel egyeztetett, az eseményen jelen volt többek között Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke, valamint Karácsony Gergely főpolgármester is.

Németh Szilárd kedden közösségi oldalán számolt be arról, hogy energiaügyi miniszteri egyeztetést tartottak az önkormányzati szövetségekkel. A Fidesz alelnöke úgy véli, a brüsszeli szankciók okozta energiaválság idején még nagyobb szükség van a nyugodt, érdemi párbeszédre, a cselekvő összefogásra.

A kormány együttműködést ajánl az önkormányzatoknak a rezsicsökkentés megvédése, az energiaellátás biztonságának fenntartása és az energiafüggetlenség növelése érdekében

– fogalmazott a fideszes politikus.

Az önkormányzati szövetségekkel való energiaügyi miniszteri egyeztetésről fotók is készültek, amelyeken Karácsony Gergely is látható.

Lantos Csaba energiaügyi miniszter az önkormányzati szövetségek számára tartott keddi egyeztetésen azt mondta, a nemzetközi energiaválság mindenkit alkalmazkodásra kényszerít, megköveteli, hogy az árak és a fenntarthatóság mellett legalább egyenértékű szempontként vegyék figyelembe az ellátás biztonságát is.

Az Energiaügyi Minisztérium a súlyos kihívásokra adható választ minél szélesebb körben kész megvitatni annak érdekében, hogy Magyarországon megmaradjon az energiaellátás biztonsága, továbbra is biztosított legyen az átlagfogyasztás mértékéig a magyar családok számára a rezsicsökkentett energiaár, a vállalkozások és az önkormányzatok is kapjanak segítséget

– fogalmazott a miniszter.