Fogyóban az MSZP, duzzad a DK

2023.02.01. 11:10
Újabb két politikus csatlakozott a Demokratikus Koalícióhoz. Szombathelyen ketten hagyták ott az MSZP-t. Az alpolgármester szerint a DK az egyetlen kormányzóképes erő az ellenzékben.

A Demokratikus Koalíció (DK) sajtóirodája szerint Horváth Attila, Szombathely MSZP-s alpolgármestere, valamint Kopcsándi József, Szombathely MSZP-s önkormányzati képviselője is a DK-ban folytatják a munkát.

A DK üdvözli Horváth Attila és Kopcsándi József csatlakozását. Ahogy írják, mindig megtisztelő, ha olyan emberek csatlakoznak hozzájuk, akik évek óta mindennap bizonyítják, hogy hűen szolgálják városukat, és lehet rájuk számítani.

Az átlépés okáról Horváth Attila Facebook-posztjában úgy fogalmaz, hogy országosan a Demokratikus Koalíció jelenti az egyetlen kormányzóképes erőt az ellenzékben, Dobrev Klára és az árnyékkormány csak még látványosabbá tették ezt.

Horváth Attila 2010 óta az MSZP tagjaként Szombathely önkormányzati képviselője, 2019 óta a város költségvetésért és beruházásokért felelős alpolgármestere. Ahogy írja, ebben a bő évtizedben azt tanulta meg, hogy a tisztességes szándék és a szavak mit sem érnek a politikában, ha nem rendelkezünk azzal a képességgel, ami a tettekhez és a kormányzáshoz kell. Ez nemcsak Szombathelyre vagy bármely más magyar városra, hanem az országra is igaz.

Régóta úgy látom, hogy országosan a Demokratikus Koalíció jelenti az egyetlen kormányzóképes erőt az ellenzékben

– írja Horváth Attila

Ahogy Kopcsándi József megfogalmazta Facebook-posztjában, a jövőben a Demokratikus Koalíció színeiben folytatja az önkormányzati munkát.

Mindig azt mondtam, hogy csak úgy érdemes politizálni, ha az ember úgy ígér, ha be is tudja tartani az ígéreteit

– fogalmaz Kopcsándi József.

Hozzáteszi, csak a DK-ban látja azt az építkezést és szervezőerőt, ami a kormányváltáshoz kell, és azt a felkészültséget, ami alapvető feltétele egy jobb, igazságosabb és baloldali kormányzásnak, ezért döntött az átlépés mellett.