Lezárták a nyomozást Deutsch Tamás meggyilkolt apósának ügyében

DBZOL20190705006
2023.02.02. 14:48

Lazsányit – Deutsch Tamás EP-képviselő apósát – egy óbudai társasházban késelték halálra tavalyelőtt. Azóta a gyilkosság legtöbb részlete megjelent a sajtóban, és az elkövetőről, B. Istvánról is kiderült néhány dolog. 

Laci remek ember volt, mindenki szerette. Valósággal rajongott a házért, sok időt töltött itt. Ő intézte a bérléseket, a kifizetéseket, a foglalásokat. A veje, Deutsch Tamás is többször megfordult itt

– nyilatkozta korábban annak az épületnek a gondnoka, ahol a gyilkosság történt. Legutóbb arról számoltunk be tavaly ősszel, hogy a férfit házi őrizetbe helyezhetik át a börtönből.

A rendőrség most azt írta: a nyomozás adatai szerint a tragikus támadás előzménye az volt, hogy a főbérlő kérdőre vonta B. Istvánt, mivel nem volt hajlandó szerződést hosszabbítani, ám kiköltözni sem akart a bérleményből, illetve korábban többször is visszajárt, és jogtalanul töltötte ott az éjszakákat.

A gyilkosság után a nyomozók az 58 éves férfit emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. Azóta a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, az ügy iratait pedig a napokban átadták az illetékes ügyészség részére – olvasható a rendőrség oldalán. Mindez azt jelenti, hogy hamarosan megtörténhet a vádemelés is az ügyben.

(Borítókép: Deutsch Tamás 2019. július 5-én. Fotó: Balogh Zoltán / MTI)