Elestek a kormányablakok, országszerte leállt az ügyintézés

DSZZS20131001110
2023.02.03. 09:40
Összeomlott a kormányablakok rendszere, így országszerte leállhatott az ügyintézés.

Országosan összeomlott a kormányablakok ügyintézési rendszere – írta az Index egyik olvasója a Budapest II. kerületében található Margit körúti kormányablakból. Elmondása szerint félórára teljesen leállt a rendszer, így ez idő alatt nem volt ügyintézés.

Olvasónk szerint a leállást követően érkező ügyfeleknek már sorszámot sem adtak ki, és az időpontra érkezőket is elküldték. Ezt sokan méltatlankodva fogadták, mivel a probléma beállta előtt az ügyintézés gyorsan és zökkenőmentesen ment. 

Később olvasónk már arról számolt be, hogy az újonnan érkezőknek azt mondták, hogy egy óra múlva menjenek vissza a kormányablakba. Továbbá azt is elmondta, hogy a jogosítvány-, útlevélkészítéshez sorszámot nem adtak, de az elkészült okmányokat gond nélkül kiadták. Körülbelül félórával a leállás után kaptuk a levelet: a rendszer újra működik, fennakadás jelenleg nem tapasztalható az említett irodában.

Az ügyben megkerestük a központi okmányirodát, hogy mi okozhatta a leállást.

A kormányablakok által használt informatikai rendszerek egy hálózati hiba okozta rövid leállást követően újra üzemelnek

– derül ki a Budapest Főváros Kormányhivatalának Indexnek küldött válaszából.

Nem ez volt az első eset

Legutóbb január 30-án írtunk arról, hogy országos szakrendszeri hiba miatt a kormányablakokban és az okmányirodákban egyes ügytípusokban nem, illetve csak korlátozottan volt biztosított az ügyintézés. Akkor a kormányablak azt közölte, hogy egyes kormányablakokban ideiglenesen nem tudnak ügyet intézni gépjárművel, jogosítvánnyal kapcsolatban, és lakcímbejelentésre sincs lehetőség.

(Borítókép: Szigetváry Zsolt / MTI)