Mínuszokkal kell szembenéznünk vasárnap, hózápor is jöhet

DBZOL20210114011
2023.02.05. 06:41
A napsütéses időjárás mellett számottevő csapadék nem várható, az ország egyes részein viszont hószállingózásra, illetve gyenge hózáporra is lehet kilátás. A szél többfelé is élénk lesz, napközben pedig mínuszokkal kell szembenéznünk.

Vasárnap sok napsütés ígérkezik, keleten lehetnek felhősebb időszakok, de számottevő csapadék nem várható, és legfeljebb néhol fordulhat elő hószállingózás, gyenge hózápor – írja az Időkép előrejelzése. A prognózis szerint a szél veszít erejéből, de még többfelé lesz élénk, erős. 

Alapvetően hideg időjárás lesz: hajnalban –11 és –3 Celsius-fok, napközben pedig –3 és +2 Celsius-fok közötti hőmérsékletet mérhetünk. A közlekedésmeteorológiai előrejelzés figyelmeztet arra, hogy 

néhol hószállingózásra, gyenge hózáporra is lehet számítani,

aminek nyomán vizesek, csúszósak, helyenként latyakosak lehetnek az utak. Sok napsütés ígérkezik, így vezetés közben szükség lehet még a napszemüvegekre is. 

Az erős szél nem lesz jó hatással közérzetünkre

Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint vasárnap marad a hidegfronti hatás. A frontérzékenyeknél görcsös fejfájás, migrén, izomgörcsök jelentkezhetnek. A szív- és érrendszeri megbetegedésekkel küzdők körében nagy eséllyel alakulhat ki vérnyomás-ingadozás, keringési zavar, rosszullét.

A még többfelé élénk, erős szél tovább fokozhatja a fejfájásos panaszokat, emellett ingerlékenység, nyugtalanság előfordulhat.

Hétfőn napos időre készülhetünk, nyugaton, északnyugaton lehet időnként felhősebb az ég, de csapadék nem valószínű. Még többfelé élénk lehet az északkeleti szél. Hajnalban –10 és –5 Celsius-fok közti hőmérséklet várható, de a szélvédett, havas tájakon ennél több fokkal hidegebb lehet. Napközben aznap is  –3 és +2 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet.

(Borítókép: Járókelő a belvárosi Március 15. téren a hósesés után 2021. január 14-én. Fotó: Balogh Zoltán / MTI)  • Hírek
  • Árfolyam