A rendőrség lezárja a Rákóczi hidat, óriási torlódásra kell számítani

D1I3910
2023.02.06. 08:53
Villamosfelsővezeték-szakadás történt hétfő reggel a Rákóczi híd budai oldalán, emiatt a forgalom irányonként csak egy-egy sávon halad. A helyreállítás idejére a Rákóczi híd teljes zárása várható, figyelmeztette a rendőrség az autósokat. A forgalmat a rendőrök irányítják.

Az érintett útszakaszon torlódásra kell számítani, teszi hozzá a rendőrség közleménye. Jelentősen megnövekedett menetidővel közlekedik a pótlóbusz az 1-es villamos helyett Kelenföld vasútállomás M és a Népliget M között. Az M2-es, az M3-as és az M4-es metró, valamint a Fehérvári úti és a Bartók Béla úti villamosok igénybevétele is ajánlott a tömegközlekedők számára.

Tart a műszaki mentés a Rákóczi hídon a budai hídfőnél, mindkét irányban sávlezárásra számítsanak. Lépésben halad a forgalom a Szerémi úton a híd felé, a Budafoki út–Dombóvári út és az Andor utca–Galvani utca útvonalon, a Fehérvári úton, az Etele úton és a Hengermalom úton szakaszonként, valamint a Könyves Kálmán körút–Rákóczi híd útvonalon Budára – írta reggel a BKK Info.

FRISSÍTÉS: Buda irányában egy sáv már járható. A BKK tájékoztatása szerint az 1-es villamos helyett továbbra is pótlóbusz közlekedik Kelenföld vasútállomás M és a Népliget M között, a pótlóbuszokat átengedik a lezárt szakaszon

(Borítókép: Rákóczi híd. Fotó: Németh Kata / Index)