A rendőrség otthonában fogta el a Fradi–Újpest előtti verekedés újpesti szervezőjét

2023.02.07. 11:19
A Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. Kerületi Rendőrkapitányság csoportosan elkövetett garázdaság miatt indított eljárást. A verekedés egyik szervezőjét IV. kerületi lakásán fogták el.

Az labdarúgó NB I 18. fordulójában a Ferencváros hazai pályán fogadta az Újpest csapatát. Az örökrangadó már a találkozó előtt, az egyik Üllői úti parkolóban elkezdődött, ahol a két szurkolótábor esett egymásnak, több tucat ember verekedett össze. A police.hu információi szerint 

egy ember súlyos, többen könnyű sérüléseket szenvedtek.

A verekedésnek a rendőrök perceken belül véget vetettek; elfogtak 13 embert, a többiek elfutottak. A Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. Kerületi Rendőrkapitányság csoportosan elkövetett garázdaság miatt indított eljárást. A helyszínről előállított férfiakat gyanúsítottként hallgatták ki – egyiküket, egy erőszakos bűncselekmény miatt korábban elítélt, mellékbüntetésként sportrendezvények látogatásától eltiltott 27 éves férfit őrizetbe vették.

Az eljárásban a nyomozók megnézték a biztonsági kamera felvételeit, valamint több mobiltelefont is lefoglaltak. A begyűjtött adatok alapján február 6-án este, egy IV. kerületi lakásban elfogtak egy 28 éves férfit, aki a gyanú szerint üzenetküldő alkalmazásokon keresztül szervezte a verekedést, amelyben részt is vett. 

Az erőszakos bűncselekmény miatt korábban büntetett férfi nem tett vallomást, a rendőrök őrizetbe vették. A BRFK IX. Kerületi Rendőrkapitányság folytatja az eljárást.

Az Index helyszíni összefoglalóját ide kattintva tudja elolvasni.