Ez ugyan nem kémléggömb, de Magyarország felett is különleges dolog jelent meg

GettyImages-483811276
2023.02.07. 12:31
Azonosítatlan repülő tárgyat észleltek a Fejér vármegyei Mátyásdomb felett.

A különleges égi jelenséget egy férfi vette észre a Balaton partjától mintegy 30 kilométerre található községben. A D betűhöz hasonló, lassan mozgó objektum néha eltűnt, majd újra felbukkant, de így is perceken át nyomon tudta követni, és fényképeket is készített róla.

A férfi biztos benne, hogy nem repülő jelent meg az égen, elmondása szerint ez a mozgását és az általa kibocsátott fényeket megfigyelve kizárható. A férfi azóta is a hatása alatt áll a látottaknak, főleg azért, mert nem talál magyarázatot a jelenségre – írja a Travelo.

Innen a hullócsillagok is mindig gyönyörű látványt nyújtanak

Mátyásdomb Székesfehérvártól 45 kilométerre van, ez pedig elegendő távolság ahhoz, hogy a fényszennyezés mérsékeltebben érvényesüljön. A portál hozzáteszi: Mátyásdombról a csillaghullás is mindig jól megfigyelhető, ha felhőtlenek az éjszakák. Ilyenkor könnyebben lehet tanulmányozni az eget.

Egyes feltételezések szerint a fényjelenségre logikus magyarázat lehet, hogy 

nemzetközi űrállomás repült el a település és környéke felett.

Szakértők szerint az objektum lassú haladása is erre szolgálhat bizonyítékként.

Biztosan nem repülő volt, nem úgy mozgott. És a felületén zöld, sárga és talán kék színű fényeket láttam, ami szintén nem jellemző egy repülőre

– fogalmazott a férfi, aki a feol.hu tájékoztatása szerint még a Ferihegyi repülőtér légi irányítását is megkereste telefonon, hogy megkérdezze, lehetséges-e, hogy valamilyen szokatlan nagyságú repülő haladt el Mátyásdomb környékén, de tőlük is azt a választ kapta, hogy ez nem lehetséges.

A jelenségről az Enigma is hírt adott a Facebook-oldalán.

A férfi szerint 6-7 ezer méter magasan volt az objektum, amit abból szűrt le, hogy a felhők felett repült, melyek időnként eltakarták a tárgyat.

(Borítókép: Fotónk illusztráció. Fotó: Ethan Miller / Getty Images)