Egy videójáték miatt ölhette meg kolléganőjét a veszprémi férfi

2023.02.07. 10:34
A Veszprém Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye szerint tavaly májusban egy helyi férfi késsel támadta meg kollégáját, aki iránt vonzalmat érzett. A vádirat szerint a férfi brutalitását egy videójáték válthatta ki.

Előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a Veszprém Vármegyei Főügyészség azzal a 25 éves férfival szemben, aki tavaly májusban megölte munkatársát egy veszprémi gyárban.

A vádirat szerint az elkövető a szabadidejében vérengző tartalmú online videójátékkal játszott, amelyben szúrófegyverekkel lehet ölni, és vélhetően a vádlott számára a videójáték és a valóság összemosódott.

A férfi a gyilkosságra felkészülve tavaly májusban egy 12,5 centiméter pengehosszúságú recés, éles, hegyben végződő kést vásárolt, melynek nyelére, hogy az ne váljon csúszóssá, egy puha, nedvszívó szövetet ragasztott. Az ügyészség honlapján megjelent beszámolóból kiderült, hogy 

a férfi vonzalmat érzett áldozata iránt, de még csak megszólítani sem merte.

A férfi 2022. május 22-én hajnalban, az éjszakai műszak végét követően a gyártósoron dolgozó kollégájára várt, majd miután a nő elsétált mellette, utánament, és a hátizsákjából elővett késsel rátámadt. A nő segélykiáltására két munkatársuk szaladt oda. A vádlott ekkor már a vérző nő mellett áll, kését a kezében tartva, majd a férfiak felé indult, akik a támadástól tartva elfutottak, hogy segítséget kérjenek.

Az elkövető a sértett védekezése ellenére, rendkívüli brutalitással számos, köztük olyan súlyos sérüléseket okozott, melyek következtében az asszony a helyszínen az életét vesztette. Az ügyészség a vádiratában életfogytig tartó fegyházbüntetés és a közügyek gyakorlásától történő eltiltás kiszabására tett indítványt a Veszprémi Törvényszéknek.