Több mint húsz autót tört fel egy fiatalkorú Csepelen

2023.02.09. 11:47
Vádat emeltek egy 17 éves fiú és társa ellen, mert egy csepeli műhelyből két alkalommal onnan eltulajdonított járművekkel szerszámokat loptak, majd pár nappal később a fiú újabb 19 gépkocsit tört fel − közölte a Fővárosi Főügyészség csütörtökön közleményben az MTI-vel.

A vádirat szerint a fiatalkorú vádlott 2022 áprilisában egy társával együtt betört egy csepeli szerelőműhelybe, ahol akkumulátorokat és különböző szerszámokat gyűjtöttek össze, és egy telephelyen álló gépkocsival elvitték, amely útközben meghibásodott, ezért otthagyták − közölte az MTI. 

Az elkövetők a következő két hét alatt még kétszer törtek be ugyanabba a műhelybe, ahonnan alkatrészeket, szerszámokat és egy újabb autót loptak el, de az is „lerobbant”, ezért helyette egy közelben parkoló másik autót feltörtek és elvittek. Ezzel az autóval Dunaharasztiig jutottak, ahol egy kerítésnek ütköztek.

A három betöréssel a fiatalok összesen több mint egymillió forint, a rongálással pedig több százezer forint kárt okoztak.

A fiatalkorú vádlott pár nappal később, egyetlen éjszaka további 19 gépkocsit tört fel Csepelen azért, hogy azokat ellopja, vagy azokból értékeket szerezzen. A vádlottat az eljárásban letartóztatták és egy javítóintézetbe helyezték, ahonnan megszökött.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség fiatalkorúak büntetőügyeinek részlege a letartóztatásban lévő fiatalt többrendbeli lopással, továbbá fogolyszökéssel vádolja, és fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztést indítványoz.

Társa jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik, az eljárást vele szemben elkülönítették.