18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Vádat emeltek a férfi ellen, aki prostitúcióra kényszerítette az élettársát

2023.02.09. 11:31
Vádat emeltek egy Heves vármegyei férfi ellen, aki prostitúcióra kényszerítette az élettársát, a történteknek tanúja volt kisiskolás gyermekük − közölte a vármegyei főügyészség sajtószóvivője csütörtökön az MTI-vel.

A vádirat szerint a férfi rendszeresen bántalmazta és megalázta élettársát, közös gyermekük megszületését követően is. Nem engedte, hogy a nő tanult szakmájában dolgozzon, ehelyett 2014-től éveken át lakásukban prostitúcióra kényszerítette. Különböző internetes felületeken hirdetéseket adott fel, majd a jelentkezőket eligazította, élettársát pedig az általa a szomszéd szobából felügyelt aktusok után minden esetben elszámoltatta.

Mindezeknek tanúja volt az akkor kisiskolás gyermek is, akinél a történtek tartós pszichés károsodáshoz vezettek, amit súlyosbított, hogy az apa − aki a lakásban engedély nélkül lőfegyvert tartott − a gyermeket szóban gyakran megalázta és többször fizikailag is bántalmazta.

Az elkeseredett anya a gyermekével többször próbált megszökni, illetve a vádlottal szemben távoltartási eljárást kezdeményezett a bíróságon, „de a férfi részéről a folyamatos zaklatás csak nehezen maradt abba” − közölte a sajtószóvivő. A kiskorú gyermeket az illetékes gyámhatóság időközben nevelésbe vette.

A szóvivő jelezte: a főügyészség az apát rendszeres előnyszerzés céljából, szexuális cselekmény végzése érdekében, erőszakkal, fenyegetéssel és a sértett sanyargatásával elkövetett emberkereskedelem, lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés, továbbá kapcsolati erőszak és kiskorú veszélyeztetésének bűntettével, valamint zaklatás vétségével vádolja.

A vádhatóság a jelenleg tagadásban lévő férfival szemben − bűnössége beismerése esetén − 11 és fél év fegyházbüntetés kiszabását javasolja a bíróságnak. Emellett kéri szülői felügyeleti jogának megszüntetését és végleges hatályú eltiltását minden, gyermekekkel kapcsolatos foglalkozástól.