Lukácsi Katalin szerint a DK és a Fidesz is bolsevik párt, Márki-Zay Pétert nem kommentálja

2023.02.09. 15:52
Lukácsi Katalin, a KDNP korábbi tagja, a Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom volt alelnöke a DK-t és a Fideszt is kritizálta, Márki-Zay Péter új pártjában pedig nem talál semmit, ami megszólítaná.

„Nem tisztem kommentálni Márki-Zay Péter jelenlegi politikai tevékenységét. Már csak azért sem, mert nem látom a jelentőségét. Sajnos az elnevezés és a valóság közti feszültség hasonlít ahhoz, amely a Kereszténydemokrata Néppárt esetében is fennáll” – jelentette ki Lukácsi Katalin egy interjúban Márki-Zay Péter új pártjáról.

A korábbi MMM-tag a Mandinernek úgy fogalmazott: nem tartja valószínűnek, hogy csatlakozna egyszer a Mindenki Magyarországa Néppárthoz, mert nem talál benne semmit, ami megszólítaná.

A DK és a Fidesz számomra nagyon hasonlóan bolsevik párt, amelyeknél a vállalt értékrend úgy hull le a hatalom oltárán, mint másról a ruha a boldog szerelemben

– mondta Lukácsi Katalin az interjúban, aki a politikai szerepvállalástól hátrébb húzódott, de a közélettől nem, „több időm és energiám van figyelni, megérteni a folyamatokat, megismerni honfitársaim motivációit, gondjait. Szembesülni a valósággal. Az pedig igazán felszabadító, hogy végre nem kötnek a percnyi politikai érdekek, és a korlátolt mentális sémák sem határolnak le.”

Lukácsi Katalin ugyanakkor nem tartja kizártnak, hogy egyszer még politikai szerepet vállal, de elmondása szerint most nem ez motiválja.