Mintegy húszmillió forintnyi adományt gyűjtött a posta az Ökumenikus Segélyszervezetnek

2023.02.10. 12:46
Tavaly rengetegen adakoztak a postákon elhelyezett perselyekbe, így februárban több mint 14 millió forintnyi adományt utalhatott át a Magyar Posta Zrt. a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek. A társaság ezen kívül az ukrán menekültek ellátásának segítésére kibocsátott feláras bélyeg értékesítéséből is több mint 5 millió forintot gyűjtött össze.

Országszerte körülbelül ezer postán várják egész évben az adományokat a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet számára. Tavaly pedig az orosz–ukrán háború miatt Egymásért! elnevezéssel feláras bélyeget is forgalomba bocsátott a Magyar Posta Zrt. az ukrán menekültek ellátásának támogatására. A társaság minden bélyeg eladásából száz forintot ajánlott fel a segélyszervezetnek. A feláras bélyegek értékesítéséből és a perselyekben elhelyezett adományokból így összesen mintegy 20 millió forint adomány jött össze. 

A Magyar Posta már tíz éve támogatja a segélyszervezetet, ez idő alatt mintegy 100 millió forintot gyűjtött össze számukra.

Az adományt Balczó Barnabás, a Magyar Posta Zrt. elnök-vezérigazgatója ünnepélyes keretek között adta át Lehel Lászlónak, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatójának.

Nagycsaládban nőttem fel, tizenegy testvérem van, így magam is megtapasztaltam, milyen fontos az odafigyelés, egymás támogatása. Azt is vallom, hogy segíteni nemcsak jó, hanem bizonyos helyzetekben és pozíciókban kötelesség is

– mondta a Magyar Posta elnök-vezérigazgatója.

Az átadáson Lehel László, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet elnöke kiemelte: „különösen nagy jelentőséggel bír most minden támogatás, hiszen így a többszörösére megnövekedett energiaárak és az égbeszökő élelmiszerárak ellenére is folytatni tudjuk a rászoruló családok ezreit segítő egész éves munkánkat, ott lehetünk azok mellett, akiket a gazdasági válság még kilátástalanabb helyzetbe sodor.”

A Magyar Posta Zrt. társadalmi célú támogatásainak alapelvei között szerepel a családok életminőségének javítása és a közösségek fejlesztése, a társaság ezért támogatja kiemelten a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet tevékenységét, hogy ezzel is segítse a hátrányos helyzetű családokért tett erőfeszítéseit – áll a társaság közleményében.