Szájer József peren kívül megegyezett

DBZOL20191202026
2023.02.10. 09:13
Szájer József közleményt adott ki, amelyben arról tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy egy 2021. augusztusi Blikk-cikk miatt indított eljárást a lap ellen, ám mint kiderült, sikerült peren kívül megegyezni a feleknek. A lap sérelemdíjat fizet Szájer számára.

Közleményt adott ki Szájer József, amely az Origo oldalán jelent meg, ebben pedig a következő áll:

„2021. augusztus 25-én a Blikk című lap mind nyomtatott, mind online változatban cikket és engedélyem nélkül készített fotókat, hamis állításokat közölt rólam és ezzel véleményem szerint megsértette a személyiségi jogaimat és a magánélethez való jogomat. A nyilvánosságot tájékoztattam, hogy jogi eljárásokat indítok az ügyben.

Miután a lap a rólam közölt, magántermészetű fotókat és tartalmakat felszólításra nem távolította el, pert indítottam és további jogi lépéseket tettem. 2021 decemberében megszületett a Fővárosi Törvényszék jogerős ítélete, amely a három engedély nélkül készített kép eltávolítására és szóbeli elégtételre kötelezte a Blikk-et, ennek a lap eleget tett.

2022. december 29-én megegyezésre jutottam a lappal, hogy a további jogsértésektől tartózkodik és saját cselekménye miatt sérelemdíjat fizet számomra. Erre tekintettel a személyiségi jogaim megsértése miatt indítható keresettől vele szemben lemondok. Magyarországon a magánszféra sértetlensége mindenkit megillet.”

Mint ismert, Szájer József 2020 decemberében mondott le európai parlamenti képviselői posztjáról, miután egy belga lap arról cikkezett, hogy egy brüsszeli orgián több diplomata és egy európai parlamenti képviselő is jelen volt, ahonnan a magyar EP-képviselő az ereszcsatornán leereszkedve igyekezett megszökni. A belga rendőrök az igazoltatásánál drogot találtak hátizsákjában.

(Borítókép: Szájer József. Fotó: Balogh Zoltán / MTI)