Melegfront hozhatja a havazást

B  OB20221219008
2023.02.11. 06:13
Szombaton egy melegfront érkezik az ország fölé, de közben néhol esőre, záporra, havazásra számíthatunk. A nappali csúcshőmérséklet 4 és 10 Celsius-fok között alakul.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint szombaton a változóan felhős idő mellett többórás napsütés várható, késő délutántól nagyobb területen vastagszik a felhőzet.

Időkép
Időkép

Kora estétől

HELYENKÉNT GYENGE ESŐ, ÉSZAKKELETEN GYENGE HAVAZÁS, ESETLEG ÓNOS ESŐ ELŐFORDULHAT. 

Erős széllökésekre is lehet számítani szombaton. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire mínusz 9 és mínusz 4 Celsius-fok között valószínű, de a fagyzugos tájakon ennél hidegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 4 és 10 Celsus-fok között alakul.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint szombaton nem várható kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség. 

Melegfront érkezik fölénk

Az Időkép orvosmeteorológiai jelentésében azt írta, ezen a napon melegfronti hatásban lesz részünk,

emiatt ingerlékenyebbek lehetünk, szaporábbá válhat a pulzusunk, fáradtabbnak érezhetjük magunkat.

Az érzékenyebbeket fejfájás, esetleg migrénes fejfájás gyötörheti. Erősödhetnek az allergiás tünetek, a gyulladásra való hajlam, csökkenhet a vérnyomás, sőt depresszió és alvászavar is előfordulhat.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

(Borítókép:  Oláh Tibor / MTI)