Hodász András felhagyhat a papsággal

DSC4392
2023.02.12. 12:11
Médiahírek szerint egy plébániai hírlevélben jelent meg a bejelentés, hogy Hodász András búcsúzik a papi pályától, ám miután a hír szélesebb nyilvánosságot látott, törölték az erre vonatkozó részt a közleményből. Kerestük a főegyházmegyét, amely a jelzett szándékot nem erősítette meg.

„András atya a héten bejelentette bíboros úrnak, hogy nem kíván a továbbiakban papi szolgálatot ellátni” – ez az üzenet jelent meg az Angyalföldi Szent Mihály Plébánia hírlevelében. A 444 idézte az üzenetet cikkében, azonban a bejegyzés erre vonatkozó részét azóta törölték.

Amint arról beszámoltunk, Hodász András tegnap hozta nyilvánosságra, hogy gyermekkorában egy pap szexuális molesztálásának áldozata volt. Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye vezetése a katolikus egyház hivatalos lapjában erre úgy reagált, hogy az esetről csak sajtóhíradásokból értesültek.

A papsággal való végleges szakításáról, illetve annak indokairól szerettük volna megtudni a főegyházmegye álláspontját, azonban a sajtóosztályon lapunkkal azt közölték, hogy Hodász Andrástól

eddig nem érkezett hivatalos nyilatkozat, illetve dokumentum az ügyben,

így nem tudták azt sem megmondani, hogy a jelenleg a papi szolgálat alól egyéves felfüggesztési idejét töltő Hodász András atyának volt-e valóban ilyen kérelme, s ha igen, akkor abban mivel indokolta végleges felfüggesztése iránti igényét.

(Borítókép: Hodász András. Fotó: Kaszás Tamás / Index)