Szexbotrány után lehet Győr díszpolgára

DSC1162
2023.02.16. 20:11
Borkai Zsolt, a település korábbi polgármestere egy horvátországi utazása miatt bukott meg. Most Hajtó Péter fideszes közgyűlési képviselő jelölte Győr díszpolgárának.

Elterjedt a híre, hogy a korábbi polgármestert jelölhették a címre, azonban ez nem volt biztos. A jelöltek listája ugyanis alapvetően titkos, ám a hvg.hu kérdésére a város fideszes alpolgármestere, Radnóti Ákos megerősítette az addigi pletykát.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az érintett bizottság vagy bizottságok hogy szavaztak a kérdésben, és a közgyűlés elé kerül-e a Borkai Zsolt jelöltsége. A hvg.hu megkereste Dézsi Csaba Andrást is a jelölés miatt, de ő ezt nem kívánata kommentálni, mert nem volt jelen azon az ülésen, ahol a jelöltekről volt szó.

Borkai Zsolt 2006 és 2019 között vezette a várost fideszes polgármesterként, miközben 2010-től 2014-ig Győr egyik országgyűlési képviselője is volt. Az egykori városvezető 2010. november 20-tól 2017. május 2-ig a Magyar Olimpiai Bizottság elnöki pozícióját is betöltötte.

2019-ben az önkormányzati választási kampány finisében Borkai Zsolt fideszes győri polgármestert vette célba egy névtelen szerző által írt blog. Ezt követően fotókat és videót is közzétettek, ahol a polgármester egy jachton szexuális aktus közben látható. Borkai Zsolt, bár a polgármester-választást megnyerte, nem sokkal a választások után lemondott.

(Borítókép: Borkai Zsolt. Fotó: Kaszás Tamás / Index)