Termálvizet találtak egy nagyvállalat üzeme alatt

2023.02.17. 09:17
Földgáz helyett geotermikus energiára vált a Procter & Gamble. Már vizsgálják a lehetőségeket, a tanulmányok és tervek elkészülte után indul a kivitelezés.

Termálvizet találtak a kezdeti tanulmányok és felmérések a vállalat csömöri üzeme alatt, így a szerencsés földrajzi adottságoknak köszönhetően hosszú távú tervezésbe kezdett Csömör Nagyközség Önkormányzatával együttműködve, hogy geotermikus energia használatával a teljes földgázfelhasználásukat képesek legyenek kiváltani – közölte a cég.

A jelen energiapiaci és klímaváltozási helyzetben mi is egyre inkább megújuló energiák használatára térünk át. A csömöri termálvízprojekt jelenleg vizsgálati fázisban van, amint elkészülnek a szükséges tanulmányok, belevágunk a megvalósításba, hogy üzemünk teljes mértékben geotermikus energiára álljon át, így még korábban elérhetjük a zéró károsanyag-kibocsátási célunkat. Mindemellett egy ilyen innováció hosszú időre biztosítani tudja gyárunk jövőjét és munkahelyeink stabilitását

– mondja Krubl Yvette, a P&G kommunikációs vezetője.

A csömöri üzem a vállalat legnagyobb női higiénés termékeket gyártó egysége, 2019 óta kizárólag megújuló villamos energiát vásárol, valamint kiemelt hangsúlyt fektet a sűrített levegő és a hulladékhő hasznosítására.

Korábban már számos magyar település kezdett termálvízzel fűteni, hiszen Magyarország termálvíz- és gyógyvízadottságait tekintve az elsők között van Európában.