Sűrű köd ereszkedik az országra

ALR 6087
2023.02.17. 06:54
Pénteken felhős időre kell számítani, napközben 5 és 14 fok között alakul a hőmérséklet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat hat vármegyére is kiadta a figyelmeztetést tartós, sűrű köd miatt. A melegfront miatt az érzékenyek körében migrén jelentkezhet.

Pénteken többfelé párásan, ködösen indul a nap, majd megnövekszik a felhőzet, és északnyugat felől több tájegységünkön elszórtan kialakulhat időnként kisebb eső, egy-egy zápor. A nyugati-délnyugati szél több helyen élénk, néhol erős lehet. A következő napokban havazásra nincs esély – írja az Időkép.

Hajnalban mínusz 5 és plusz 2, napközben 5 és 14 fok között alakulhat a hőmérséklet, északkeleten és keleten mérhetjük majd az alacsonyabb maximumokat.

péntek du.png
Fotó: Időkép

Mint írják, a ködös területeken szitálás, ónos szitálás előfordulhat.

Migrént okozhat a melegfront

Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint pénteken gyenge melegfronti hatás érvényesül, emiatt az érzékenyek körében felerősödhetnek a gyulladásos jellegű panaszok, valamint migrén is jelentkezhet.

Dekoncentráltak, fáradékonyabbak lehetünk, alvászavarok is előfordulhatnak. A szelesebb tájakon élők körében fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, valamint ingerlékenység, nyugtalanság is jelentkezhet. A felhős időben lehangoltak, kedvtelenek lehetünk. A reggeli órákban nagy lesz a megfázásveszély, ezért ajánlott a meleg réteges öltözet.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.

(Borítókép:  Aradi László / Index)