Jöhetnek a kizárólagos parkolóhelyek a fővárosban

parkolas-07-BS
2023.02.17. 06:32
Pokorni Zoltán, a XII. kerület és Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere arra tett javaslatot, hogy tegyék lehetővé a kizárólagos parkolóhelyek létesítését a fizetős zónahatáron kívüli kerületrészeken. Így ezeken a területeken a helyiek a hét minden napján időbeli korlátozás nélkül várakozhatnak.

A Hegyvidéki Önkormányzat közleményében azt írta, évek óta visszatérő probléma a fizetőövezetekkel határos területeken jelentkező parkolási nehézség Budapesten, így a XII. kerületben is.

A terület részein, ahol díjfizetés nélkül lehet megállni, jelentősen megnövekedett az igénybevétel, és sok esetben a más kerületekből, agglomerációból érkezők veszik el a helyi lakosoktól az ingyenes várakozási lehetőséget – közölték.

A probléma megoldására Pokorni Zoltán, a XII. kerület és Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere azt javasolta a Fővárosi Közgyűlésnek, hogy

TEGYÉK LEHETŐVÉ A KÉT KERÜLETBEN KIZÁRÓLAGOS PARKOLÓHELYEK LÉTESÍTÉSÉT A FIZETŐS ZÓNAHATÁRON KÍVÜLI KERÜLETRÉSZEKEN.

Ennek értelmében a várakozási övezeteken kívüli területeken a kerületiek a hét minden napján időbeli korlátozás nélkül várakozhatnak.

A Fővárosi Közgyűlés jövő héten szerdán tárgyal az előterjesztésről, és amennyiben a képviselők támogatják a javaslatot, a várakozási övezettel határos területeken kijelölt kerületi parkolóhelyek meghatározott részén kizárólag a hegyvidéki lakosok parkolhatnak majd.

(Borítókép:  Bánkúti Sándor / Index)