A Fidesz szerint indokolatlan a mai parlamenti ülés, ezért nem vesznek részt azon

image 6483441
2023.02.20. 13:59
Többek között az akkumulátorgyártásról vitázna az ellenzék, de a kormánypárti frakció jelezte, hogy képviselőik kihagyják az ülést.

Ma 16 órai kezdettel rendkívüli ülést tart az Országgyűlés. Ellenzéki kezdeményezésre három ügyet vitatnának meg a képviselők:

  • „Az akkumulátorgyártással foglalkozó üzemek és létesítmények létesítéséről szóló döntésekben való társadalmi részvételről.”
  • „Az önkormányzat építési hatósági jogkörének visszaállításához szükséges szabályok módosításáról.”
  • „A munkavállalók védelme érdekében a kormányzat által kötött stratégiai partnerségi megállapodások felülvizsgálatáról.”

Az ülés viszont úgy néz ki, hogy határozatképtelenség következtében hamar véget ér. A Fidesz-frakció mai közleményében jelezték, hogy a kormánypárti képviselők nem vesznek részt a vitán:

Az akkumulátorgyárakkal kapcsolatos vitát a parlament a következő rendes ülésének napirendjére tűzi. Ezzel indokolatlanná vált a mai ülésnap, azon a kormánypártok képviselői nem vesznek részt. Továbbra is elvárjuk, hogy valamennyi beruházás a legszigorúbb környezetvédelmi és biztonsági normák maradéktalan betartásával valósuljon meg.

Napirend előtti felszólalásra hét ellenzéki képviselő jelentkezett: Kanász-Nagy Máté (LMP), Szabó Tímea (Párbeszéd), Toroczkai László (Mi Hazánk), Z. Kárpát Dániel (Jobbik), Komjáthi Imre (MSZP), Bedő Dávid (Momentum), valamint Varga Zoltán (DK).

(Borítókép: Bodnár Patrícia / Index)