Meghalt a 14 éves egri fiú, akit áramütés ért egy vonat tetején

2023.02.21. 09:21
A kórházban életét vesztette az a 14 éves kamasz, aki még januárban szenvedett súlyos sérülést, miután egy teherszállító vagon tetejére mászott Egerben.

Először a katasztrófavédelem közleménye alapján számoltunk be arról, hogy áramütés ért két fiatalt az egri pályaudvaron, miután felmásztak egy vagon tetejére. Egyikük könnyű, a másik azonban súlyos sérülést szenvedett: az ő testének a 80 százaléka megégett. Mindkettejüket kórházba vitték.

A katasztrófavédelem szerint a fiatalok nem voltak tisztában azzal, hogy a vasút életveszélyes üzemi területére tévedtek. A magasfeszültségű felsővezetéken keresztül az ívkisülés veszélye már két méterről fennáll, ami életveszélyes égési sérüléssel járó áramütést vagy akár halált okozhat – közölték. Az eset után a MÁV is kiadott egy külön figyelmeztetést, mivel az egri eset mellett már több hasonló incidensre is volt példa az idén.

Most a közösségi médiában, a TikTokon számoltak be a 14 éves, Pétervásárán élő fiú családtagjai arról, hogy hiába küzdöttek hetekig az orvosok a Bethesda Gyermekkórházban,

nem tudták megmenteni az életét. 

A Ripost szerint a család gyűjtést indított azért, hogy méltó módon helyezhessék végső nyugalomra a gyermeket.

Egyik ismerősük januárban arról beszélt a TV2  Tények  című műsorának , hogy a kisfiú egy hétgyermekes családból származik. „Eleven, rossz kisgyerek volt valamikor, míg el nem került az intézetbe. Amikor hazakerült, utána megváltozott. Anyja nincs, itthagyta őket, az apjuk meg, ha dolgozik, nem tud rájuk figyelni” – mondta a szomszédasszony.