18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Belső hangok vezérelték a női ismerősének életét kioltó ittas, drogos férfit

2023.02.21. 17:43
A Győri Fellebbviteli Főügyészség, másodfokú ügyészségként, arányosnak tartja az elsőfokú bíróság által kiszabott büntetést annak a férfinak az ügyében, aki szóváltást követően megölte idős női ismerősét. A szlovák állampolgárságú férfi rendszeres drog- és alkoholfogyasztó volt, többször ölésre buzdító belső hangokat hallott.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség közleménye szerint a szlovák férfi rendszeresen fogyasztott kábítószert és alkoholt is, ami miatt ölésre buzdító belső hangokat hallott. A 45 évvel idősebb női áldozatával baráti viszonyt alakított ki. A férfi és a nő a 2021. május 13-áról 14-ére virradó éjszakát az utcán töltötték Esztergomban. A férfi ekkor is bódult állapotban volt, és belső hangok ösztönzésére a fején, a nyakán és a mellkasán bántalmazta a nőt. A férfi kézzel és lábbal, nagy erővel ütötte és rugdosta a sértettet, majd a mozdulatlan testet egy kibetonozott vízelvezető árokba dobta.

A nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az élete gyors és szakszerű orvosi segítséggel sem lett volna megmenthető.

Az áldozat holttestére a lakótelepen játszó gyerekek találtak rá.

A Tatabányai Törvényszék a férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre, tíz év közügyektől eltiltásra, tíz év Magyarország területéről történő kiutasításra ítélte. Megállapították, hogy feltételes szabadságra legkorábban 25 év kitöltését követően bocsátható.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a férfi és a védője enyhítésért fellebbeztek. A fellebbviteli főügyészség az ítélet helybenhagyását indítványozta, mivel úgy ítélte meg, hogy az elsőfokú bíróság helyesen következtetett a férfi bűnösségére, a cselekményét helytállóan minősítette, a kiszabott büntetés megfelelő. Az ügyben másodfokon a Győri Ítélőtábla dönt majd.