18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Öngyilkos lett egy magyar bíró

2023.02.21. 17:31

A 46 éves férfi önkezével, egy eszközzel vetett véget az életének. Ismerősei szerint sorozatos munkahelyi és családi gondok vezethettek a tragédiához – írta a nool.hu.

Vasárnap kora délelőtt nagy felbolydulás volt a balassagyarmati Hunyadi utcában, rendőrautó, tűzoltóautó lámpái villogtak. Kiderült, írják, hogy egy középkorú férfi lakásában történt tragédia. A környékbeliek szerint a bezárt ajtót be kellett törni, így bukkantak rá az áldozatra, akinek az életét már nem tudták megmenteni – meg nem erősített előzetes információk alapján öngyilkos lett.

A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóügyelete megerősítette, hogy „ajtónyitás” miatt vonultak ki a Hunyadi utcába.

Néhány órával később további hírek terjedtek el az Ipoly-parti városban. Az egyik helyi portál, az Ipolyinfo.com beszámolója szerint  a jogász férfit

felkészült, szakmáját értő büntetőbíróként ismerték kollégái. a halálához vezető okok között a munkájához kapcsolódó konfliktus, illetve egy ehhez köthető családi válság szerepelhetett.

A férfi családos ember volt, feleségét és kiskorú lányát hagyta hátra.

Ugyancsak a járási székhelyről származó – hivatalosan meg nem erősített – információk szerint a  Balassagyarmati Járásbíróságon dolgozó férfi munkahelyi viszályának hátterében az állhatott, hogy

fontos belső pozícióhoz szeretett volna jutni, ám ez meghiúsult, ezért még a múlt hét második felében beadta a felmondását.

A Balassagyarmati Törvényszék homlokzatán hétfő reggel óta lengeti a szél a fekete zászlót.

A nyugat-nógrádi városban terjedő hírek kapcsán Buda Gábor, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság megbízott szóvivője a portál érdeklődésére közölte, a Balassagyarmati Rendőrkapitányság az eset körülményeit közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja.

A Balassagyarmati Törvényszék az üggyel kapcsolatban a 24.hu megkeresésére küldött közleményében azt írta, hogy a február 19-én tragikus hirtelenséggel elhunyt férfi a Balassagyarmati Járásbíróság volt bírája.

Azt írták, hogy a bíró januárban egyoldalúan megszüntette bírói szolgálati viszonyát, aminek az okát nem részletezte.

Erre tekintettel Magyarország Köztársasági Elnöke február 13-án felmentette őt a bírói tisztség alól.

Hozzátették: a Balassagyarmati Törvényszék és járásbíróságai valamennyi munkatársát mélyen megrendítette a halála, és osztoznak a családja fájdalmában.