18 évre emelnék a homoszexuálisok közötti beleegyezési korhatárt

2023.02.21. 15:40
A büntető törvénykönyv módosítását kezdeményezte Novák Előd, a Mi Hazánk országgyűlési képviselője annak érdekében, hogy a jelenlegi 14 helyett ismét 18 év legyen az azonos neműek közötti szexuális kapcsolat esetében a beleegyezési korhatár.

A politikus keddi, budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt: ha szükséges, akár az alaptörvény módosítását is kezdeményezik jelen helyzet megváltoztatása érdekében, mert szerintük ezzel a megoldással kerülhetnek valóban védett státuszba a felnőtteknél jobban veszélyeztetett fiatalok.

A Mi Hazánk az egyetlen párt, amely a pedofíliához hasonlóan a homoszexuális propagandafelvonulás betiltását is követeli

– tette hozzá Novák Előd.

A parlamenti képviselő szerint a homoszexualitás „szexuális deviancia, valamint természetellenes, biológiai zsákutca, amely ideig-óráig szerezhet örömet egyeseknek, de tartós boldogságot széles körben semmi esetre sem”.

Halász Géza, a Mi Hazánk család- és szociális ügyi szakpolitikusa az MTI szerint közölte: miközben a gyermekvédelmi törvény tiltja, hogy 18 évnél fiatalabbak számára a homoszexualitást népszerűsítő, megjelenítő tartalom elérhető legyen, azt engedi, hogy egy felnőtt szexuális kapcsolatra vegyen rá egy vele azonos nemű kiskorút.

„Könnyen belátható, hogy itt súlyos jogi következetlenség, hovatovább képmutatás van a szabályozásban” – mondta a politikus, szégyenteljesnek nevezve ezt az ellentmondást.