Négy új traffipaxszal bővül a főváros

DEBRE20160405008
2023.02.22. 08:18
Az idei évben kilenc közúti balesetben tíz ember vesztette már életét, ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányság négy új traffipax kihelyezését kezdeményezte. Két sebességmérő a repülőtérre vezető gyorsforgalmi útra, egy a Weiss Manfréd útra, egy pedig a 6-os számú főútra kerül ki.

Amint arról korábban az Index is beszámolt, halálos baleset történt vasárnap hajnalban Budapesten, a Harminckettesek terén. Egy autó a villamosmegállóban ütött el egy ott várakozó fiatal nőt, aki belehalt sérüléseibe.

Vitézy Dávid volt közlekedésért felelős államtitkár a hétvégi baleset után arra tett javaslatot, hogy sebességmérő kamerákat kellene felszerelni a város több pontján is. Javaslatát egy New York-i felmérésre alapozta, amelyből kiderült, hogy az autósok sokkal jobban betartják a sebességhatárokat, amikor mérnek a kamerák.

Négy új traffipax lesz Budapesten

Balogh Ádám, a BRFK közlekedésrendészeti főosztályának vezetője az InfoStartnak arról beszélt, hogy Budapesten 2023-ban az eddig eltelt nagyjából hat hét alatt kilenc közúti balesetben tíz ember vesztette az életét.

A vasárnapi gázolás, valamint a hétfői csepeli frontális ütközés után egyeztetést tartott Karácsony Gergely főpolgármester és Terdik Tamás budapesti rendőrfőkapitány a halálos balesetek számának csökkentése érdekében.

A balesetek megelőzésére tett fellépés első lépéseként a Budapesti Rendőr-főkapitányság négy traffibox kihelyezését kezdeményezte, ezt a főpolgármester támogatta, és a Budapest Közút Zrt. közreműködésével valósítják meg. 

Két fix sebességmérő készüléket terveznek a repülőtérre vezető gyorsforgalmi útra, egyet-egyet pedig a Weiss Manfréd útra, illetve a 6-os számú főútra.

(Borítókép: Czeglédi Zsolt / MTI)