Intim képekkel zsarolt egy fiatal lányt, két év fogház várhat rá

2023.02.22. 15:00
A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 19 éves miskolci fiatal ellen, aki egy interneten megismert lány bizalmába férkőzött, kompromittáló felvételeket kapott tőle, majd elutasítását követően e felvételekkel bosszút állt áldozatán.

A vádirat szerint a fiatal vádlott és az elkövetés idején mindössze 15 éves lány 2019-ben ismerkedett meg az interneten. Csevegőalkalmazásokon történt üzenetváltásaik során a fiú álnevet használt, és a sértettől rendszeresen intim fényképfelvételeket és videókat kért. A lány több olyan felvételt is elküldött neki, amelyen fehérneműben látható, valamint küldött egy olyan videót is, amelyen meztelen alsóteste látszik.

Miután a lány rájött, hogy beszélgetőtársa másnak adja ki magát, megszakította vele a kapcsolatot. A fiú ezután a közösségimédia-felületeken számos különböző álnéven felvette vele a kapcsolatot, és követelte, hogy ismét beszéljen vele, mert ha nem, akkor a korábban küldött fényképeket és videót közzéteszi az interneten, 

és számos alkalommal meg is félemlítette, fenyegette, trágár jelzőkkel illette.

Ezt követően a vádlott a lány legalább négy ismerősének olyan felvételeket továbbított, amelyen ugyan a sértett arca nem volt látható, fehérneműben, hátulról látszott, de egy ismerőse így is felismerte.

A sértett életkora miatt a férfi ellen gyermekpornográfia bűntette és zaklatás vétsége miatt emelt vádat a járási ügyészség. A bűncselekmények súlyára tekintettel indítványozta, hogy a bíróság – amennyiben az ügyben tartott előkészítő ülésen beismeri bűnösségét – ítélje 1 év 8 hónap fogházban letöltendő szabadságvesztésre, valamint tiltsa el végleges hatállyal minden olyan foglalkozás gyakorlásától, amely során tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását végzi.

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság hoz döntést.